Over mij: Marie Keizer - Malgaz

Vanuit mijn geboorteplaats Twente heb ik destijds gekozen om Farmaceutische Wetenschappen in Groningen te studeren en vervolgens de apothekersopleiding af te ronden. Dit heb ik gedaan vanwege mijn fascinatie voor de ontelbare processen die zich in het menselijk lichaam afspelen. Tijdens mijn werk als apotheker kwam ik erachter dat de helende werking van medicijnen prachtig kan zijn, maar de mens meer nodig heeft dan alleen een biologische benadering. Na mijn studie geneeskunde ben ik daarom psychiater geworden. Mijn opleiding tot psychiater heb ik in het Universitair Medisch Centrum Utrecht afgerond.

Binnen de psychiatrie ligt mijn interesse met name bij de versterking van de persoonlijkheid van mensen met een psychiatrische aandoening. Het daarmee verminderen van klachten is mijn speerpunt geworden. 

Ik ben werkzaam als psychiater bij i-psy Utrecht (Parnassia Groep) waar ik cultuursensitief werk. Verder ben ik een erkend KPSP-therapeut voor de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie en superviseer ik psychiaters in opleiding bij het psychotherapeutisch behandelen van allerhande psychiatrische stoornissen.

Tot eind 2021 heb ik als psychiater bij ADHDcentraal gewerkt. 

Als je een kindje verwacht in de nabije toekomst, kan mijn website helpend zijn: 

dr-marie.nl

Praktische slaapadviezen voor baby’s bieden geen oplossing voor alle (slaap-) problemen. Ze halen wel de scherpe randjes eraf in een onstuimige periode. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met het effect van medicatie bij psychiatrische problemen.